Foto profil i aktores amatore Jalldiz Delliu (1952 – 2006)!

0
11157

Jalldiz Delliu (1952-2006)
Aktore e levizjes amatore.

Lindi ne Tirane me 14 qershor 1952.

Nje zonje e mbajtur mire dhe e pashme shfaqet diku nga mesi i filmit “Fije qe priten” perkrah artistit te madh aktorit dhe regjisorit Serafin Fanko (qe interpreton rolin e Klarkut) me te cilin zonja e rolit ne kete film ka nje dialog. Megjithate zeri i saj eshte i dubluar nga aktorja Pavlina Mani.

Duhet te jeni e lumtur qe jetoni ne nje vend te tille te mrekullueshem prej kaq shume vitesh – i thote Klarku.
Ndersa ajo pergjigjet: Oh, nuk eshte dhe aq bukur sa edhe duket. Shpesh kaloi dite merzie……Ju keni disa prirje romantike i dashur Klark, por mua nuk me duket tamam ashtu! Ju duhet te mesoni t`i shikoni gjerat me realisht……!

Zonja ne film ka rolin e bashkeshortes se nje ambasadori, ndersa ne jeten reale kjo eshte aktorja amatore nga Tirana Jalldiz Deliu me profesionin e arsimtares.

Me poshte disa foto te rolit te saj te shkeputura nga filmi “Fije qe priten”:
Nderkohe ne vitin 1980 shfaqet ne filmin “Nje ndodhi ne port” perkrah aktorit te mirenjohur Milto Profi ne rolet e nje cifti turistesh angjente te huaj, (fotot si me poshte)

   

     

Filma te tjere, ku ne fakt vetem sa u shfaq kalimthi pa ndonje interpretim jane edhe “Kapedani” – 1972″, “Mysafiri” – 1979

 

Zonja Jalldiz Deliu ka kohe qe ka nderruar jete, me 12 dhjetor 2006!

_____________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Foto me ngjyra nga K. Borova

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply