Foto profil i aktores Mirketa Çobani!

0
5493

Mirketa Cobani
Aktore e teatrit dhe e kinematografise shqiptare!

Lindi ne Elbasan me 23 mars 1947. Ne v. 1969 kryen studimet ne Insitutin e Larte te Arteve ne Tirane.

Pervec veprimtarise artistike ne Teater ajo ka interpretuar edhe ne disa filma shiptar ndonese ne role episodike. Keshtu ne vitin 1968 beri deputimin e pare ne filmin “Horizonte te hapura” (1968) ne rolin e Artes; Me pas Mirketen e gjejme tek filmi “Qyteti me i ri ne bote” (1974) ne rolin e mamase se Fatmirit; “Shoku yne Tili” (1981) ne rolin e Drites; “Dora e ngrohte” (1983) ne rolin e mesuese Zhanit; “Koha nuk pret” (1984).

Ka punuar gjithashtu edhe ne Teatrin Kukullave ne Tirane.

______
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Publikuar me pare ne faqen Kinematografia Shqiptare ne Facebook, mars 2016 dhe rishikuar ne vitet vijues.

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here