(VIDEO) FILMI “KUR HIDHESHIN THEMELET”!

0
2482

_

SHIKOJE SERINE E PARE

_______________________________

SHIKOJE SERINE E DYTE 

                             

KUR HIDHESHIN THEMELET

Filmi i prodhuar nga RTSH ne vitin 1978 me regjine e Vladimir Priftit dhe skenar te dramaturgut te shquar, Kole Jakova. Operator: Valter Qarri ; Shpetim Qatipi, Fatmir Mullai. (shiko foto skeden zyrtar te filmitsi me poshte)

Filmi u realizua ne bashkepunim me Teatrin Popullor, Tirane.
INTERPRETOJNE:
Mimika Luca——Laja
Reshat Arbana ——Beqir Aga;
Drita Pelingu—–Budja
Ndrek Shkjezi—-Zeneli
Pirro Malaveci —–Selim Myrto
Agim Qirjaqi —-Halil Nurja
Marika Kallamata —Havaja
Yllka Muja—–Lulja
Pandi Siku—–Mani
dhe aktoret Tomorr Guce, Ahmet Pasha, Gjon Karma, Sulejman Dibra etj

Filmi eshte ekranizim i drames “Lulet e sheges” te dramaturgut Kole Jakova vene ne skene nga Trupa e Teatrit Popullor.
Ngjarjet zene fill ne muajt e pare te Clirimit, ne nje zone te Veriut . Ne qender te Filmit eshte nje grua, kryetare e keshillit te fshatit. Ne punen e saj per te ushtruar funksionet e pushtetit te ri, ndeshet balle per balle me klasat e permbysura.
Beqir Aga, ish-pronar, lufton per te mbrojtur pasurine e fshehur. Ne saje te punes energjike dhe te vendosur te te perfaqesuesve te pushtetit te ri , ne krah te te cilit jane te gjithe fshataret qe kane vuajtur ne shekuj, perpjekjet e ketyre klasave te permbysura deshtojne.

Me poshte skeda e ketij filmi:

___________________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply