(VIDEO) FILMI “LUMË DRITE”!

0
1693

 

“Lumë drite” është një film i vitit 1975, xhiruar nga regjisori Ismail Zhabjaku,
Skenari: Agim Cerga,
Producent: Shqipëria e Re,
Muzika: Avni Mula.

Bardhi punon si mësues në një fshat malor. Midis nxënësve është bërë problem Adushi që ka braktisur shkollën. Por Bardhi i qëndron pranë dhe përpiqet të kuptojë shqetësimet e vërteta të tij. Bardhi i kthen Adushit dashurinë për shkollën.

INTERPRETOJNE
Ymer Bala……… Mësue Bardhi
Ilir Çelia…….. Adushi
Tinka Kurti……. halla e Adushit
Zana Dema……… Mësuese Vera
Zhani Ziçishti …Mesues Agroni
Zef Nikolla
Agron Dizdari
Abedin Xhabija Babai i Adushit

Per nje i nformacion me te plote rreth ketij filmi skeda si me poshte
(Filmi Shqiptar 1957-1985 / Shtepia Botuese “8 Nentori” – Tirane / A. T Hoxha):

_____________________

Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne  vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply