Foto galeri e aktorit Koco Papadhopulli

0
4259

Koco Papadhopulli
Regjisor i estrades dhe aktor i roleve dytesore ne kinematografine shqiptare.

Lindi ne Korce me 26 nentor 1939.

Aktivitetin e tij artistik e fillon si aktor me trupen e estrades se Fierit qe ne vitin 1968. Eshte i diplomuar per regjizure dhe me trupen e kesaj estrade vleresohet me cmimin e pare.

Me pas e gjejme regjisor me estraden e Patosit vendi ku u dergua aty rreth vitit 1973. Edhe ketu Koco Papadhopulli merr Cmimin e pare per Patosin ne festivalin e estradave ndermjet qyteteve naftesjellese.

Ne kinematografi, u aktivizua ne vitin 1980 ne filmin “Deshmoret e monumenteve” ne rolin e nje oficeri austro-hungarez” si dhe nje vit me vone me 1981 ne filmin televiziv serial “Agimet e stines se madhe” ne rolin e Misirit.

Prej 1990 jeton ne Athine, Greqi.

Si me poshte nje foto galeri e aktorit nga keto role:
    
    
    
    

© Material i rezervuar | Ekskluziviteti ne kete faqe mban daten 5 nentor 2022
________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply