Në kujtim të grimiorit Llazar Knuti (1927-1999)

0
433

Llazar Knuti (1927 – 1999)
Grimiore / parrukier!

Lindi ne Fier me 11 tetor.
Mban postin e drejtorit te kinemase “17 nentori” ne Tirane qe nga 16 korriku 1953 deri ne vitin 1958. Gjithashtu per dy vjet ishte edhe shef administrate ne Kinostudio .

Ne vitin 1960 shkoi per specializim ne Republiken Demokratike Gjermane ku diplomohet per Grim ne studion e filmit “Babelsberg” po ne RDGJ. Se bashku me Llukan Bushin, griten repartin e grimit ne Kinostudio “Shqiperia e Re”. Pergaditi grimin e shume aktoreve te filmave artistike shqiptare.

Filmi i pare i tije, ishte “Debatik” – 1961, dhe me pas filmat e tjere si “Detyre e posacme”; “Toka e jone”; “Komisari i drites”; “Oshetime ne bregdet” sebashku me grimiorin tjeter Llukan Bushi.

Me vone vazhdoi grimin edhe te 9 filmave te tjere si vete autore ose bashkeautore me nxenesit e bashkepunetoret e tij si tek: “Ngadhenjim mbi vdekjen” – 1967 / “Estrada ne ekran” – 1968 / “Njesiti guerril” – 1969 / “Perse bie kjo daulle” – 1969 / “Guximtaret” / “Ne fillim te veres” / “Krevati i perandorit” / “Ne fillim te veres” etj.

Pas nje semundje te rende u shkeput fare nga puna. Nderroi jete ne shkurt te vitit 1999.

U publikua ne Facebook ne faqen me te njejten emer ne tetor 2020
_______________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Referenca: Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare / Toena 2002 / A. Hoxha / f.194

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply