Portret Aktori | Fejzi Spahia, Teatri “Migjeni”, Shkodër!

0
1805

Fejzi Spahia (  – 2021)!
Kryesisht ishte aktor i teatrit “Migjeni”, Shkoder. Interpretoi edhe ne nje film te Kinostudios “Shqiperia e re” ne “Komisari i drites”. Ne fund te v. 90-te mbajti edhe postin e drejtorit te teatrit.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

I takon plejades se aktoreve te viteve 60-te.
Ne skenen e Teatrit “Migjeni”, Shkoder interpretoi ne shume shfaqje nga te cilat:
“Dy binjaket venecian” (11.01.1959, ne rolin e Florindos si dublant); “Tragjedia optimiste” (30.04. 1960, ne rolin e oficerit te dyte); “Maskat” (2.07.1960, ne rolin e Skenderit); “Nora” (28.12.1960, ne rolin e Veli Sokolit dublant me Bep Shiroken); “Gjuetaret e ujqerve” (21.6. 1961, ne rolin e Gjokes); “Keneta” (6.11.1961, ne rolin e Hasanit); “Plaku i maleve” (25.11.1962, ne rolin e kapitenit); “Zekthi” (20.03.1964 , ne rolin e Mikeles ); “Njerez te brezit tone” (29.11.1964, ne rolin e Fatmirit); “E bardha dhe e zeza” (13.03.1965, ne rolin e studentit); “Parimori” (20.05.1965, ne rolin e Tahirit); “Perkolgjinajt” (26.06.1965, ne rolin e Dodes); “Familja e peshkatarit” (12.03.1966, ne rolin e Dinit dublant me Serafin Fanko); “Cuca qe koriti malet” (11.09.1966, ne rolin e Lekes); “Para agimit” (19.04.1967, ne rolin e Kopanit) dhe ne shume shfaqje te tjera.

U aktivizua gjithashtu ne vitin 1966 ne filmin “Komisari i drites” (fotot si me poshte:

Nderron jete me 30 nentor 2021

____________
Kinematografia Shqiptare 2013-2021
Referenca: Teatri “Migjeni”, “Kujtesa e nje qyteti” – Xh. Bushati 1988 – 2019/ albas / f. 12

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.