Regjisorja e montazhit Elpiniqi Coja – Bode!

0
737

Elpiniqi Coja – Bode
Regjisore montazhi ne Kinostudios “Shqiperia e re”

Lindi ne Tirane me 25 shtator 1944. Po ne Tirane kreu edhe ILA per aktore . Megjithate fillon ne v. 1970 ne Kinostudio si montazhiere ne filmat kronikale dhe dokumentare duke pervehtesuar shpejt profesionin e duke realizuar vete montimi n e rreth 80 filmave ( pa perfshire ketu kinoditaret) Keshtu ajo behet njera nga regjisoret e montazhit me produktive. Nje merite te vecante ajo ka ne zgjedhjen dhe montimin e kro nikave dhe me vone te filmit dokumentare si :
“Para shfaqjes” – 1972; “Teatri krahinor i Prishtines” – 1972 etj.

Nga filmat e saja me te njohur qe ajo ka realizuar si regjisore montazhi, mund te permenden: “Asdreni, poeti i lulekuqes dhe i vegjelise” – 1976 ; “Femijet dhe kukullat” – 1976 ;“Poema e celikut” – 1976; “Ne Insitutin e Larte te Arteve” – 1977; “Matematika dhe prodhimi” – 1977; “Alkesander Moisiu” – 1977; “Prof. Dok. Aleksander Xhuvani” – 1979; “Ylli i te pesembedhjetave” – 1981; “Piktura shqiptare ne mesjete” – 1981; “Traditat tona ne lundrim” – 1981; “Lidhja shqiptare e Prizrenit” – 1981; “Avni Rustemi” – 1981; “Pasioni per shkencen” – 1981; “Koha e partise” – 1981; “Muzeu Historik Kombetar” – 1982; “Arti shqiptar ne mesjete” – 1984; “Dritat e nje kohe” – 1984; “Hapa ne park” – 1986; “Bilbil Matohiti” – 1986; “Frank Bardhi dhe Shqiperia en 1912” – 1987; “Mundi per tek skena” – 1988; “Vitet e rinise” – 1988 etj.

Vini re: Fatkeqesisht nuk kemi gjetur asnje foto profili, si dhe ndonje informacion te metejshem se 2002.
__________
Kinematografia Shqiptare – shtator 2020
Referenca: Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare / Toena 2002 / A. T Hoxha / f.64-65.

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply