Vehap Kokalari, piktori i filmit te animuar!

0
1800

Vehap Kokalari
Piktor i filmit te animuar ne Kinostudio “Shqiperia e Re”

Lindi me 23 mars 1957 ne Gjirokaster. Ka kryer studimet ne Liceun artistik “Jordan Misja” ne Tirane per pikture-kavalet 1979-n.

Punoi nje vit ne Shtepine e Propagandes Bujqesore ne ilustrimin e kopertinave. Ne vitin 1980 fillon pune ne Kinostudio ne sektorin e filmave vizatimore si piktor animator. Filmi i pare eshte “Omeri i ri”.

Me vone Vehap Kokalari, realizon si piktor animatore edhe shume filma te tjere si “Frymezimi”; “Oret e Gentit” etj. Gjithsejt ka realizuar si animator rreth 18 filma vizatimore dhe si dhe 2 filma dokumentare me animim me regjisore Gj. Hajatin.

Ne vitin 1998 shkeputet nga “Alba Film Animacion” dhe merret me legjenda shqiptare duke ilustruar rreth 30 libra me tituj te ndryshem qe perfshijne gjithe trevat shqiptare nga Kosova deri ne Cameri. Ilustrimet e librave te tij kane patur sukses ne shume panaire kombetare e nderkombetare si ne Tirane, Shkup, Prishtine, Itali, Suedi, Gjermani, Zvicer, France, Bullgari, Greqi etj.

______________
Referenca: Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare – Toena 2002 / A.T Hoxha / f. 198. Publikuar me pare ne faqen “Kinematografia Shqiptare” ne Facebook-mars 2020.

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here