(Video) Filmi “Rruga e lirisë”

0
1737

___________________

VAZHDIMI I FILMIT SI ME POSHTE

 

FILMI SHQIPTAR I KINOSTUDIOS “SHQIPERIA E RE”
Rruga e lirise

Viti: 1982

Prodhuesi i filmit – Kinostudio “Shqiperia e Re”

Regjia: Esat Musliu

Skenari: Natasha Lako, Lavdie Leka

Muzika: Limos Dizdari

INTERPRETOJNE:
● Roza Anagnosti
● Marjeta Ljarja
● Eli Veizi
● Guljelm Radoja
● Pavlina Mani
● Tinka Kurti
● Ariana Musabelliu
● Liri Lushi
● Ndriçim Xhepa
● Luan Hysa
● Mirjam Bruçeti
● Antoneta Fishta
● Lec Shllaku
● Dervish Biba

Një grup vajzash dhe grash partizane nisen në Beratin e çliruar për të marrë pjesë në Kongresin e parë të Gruas Antifashiste. Atyre u duhet një rrugë e vështirë për të kaluar midis armiqve në zonat ende të pushtuara dhe të mposhtin koncepte patriarkale e konservatore. Kjo është rrugë plot sakrifica por njëkohësisht rruga e lirisë së gruas.

Per nje informacion me te zgjeruar shikoni skeden e filmi:
(Filmi Artistik Shqiptar 1957-1985 / Shtepia Botuese “8 Nentori” A. T. Hoxha)

_____________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply