(VIDEO) Filmi “Kështjella e këngëve”!

0
768

 

FILMI DOKUMENTAR I KINOSTUDIOS “SHQIPERIA E RE”
“Keshtjella e kengeve”

Përshkrimi: Panorame e Gjirokastres. Kalaja, muzeu i armeve, piktura te ndryshme. Pamje e kalase te pergatitur per Festivalin Folklorik Kombetar. Festivalistet ne sheshin kryesor te qytetit duke kenduar e kercyer. Rruget mbushur plote me njerez qe shkojne ne kala. Hapja e Festivalit. Fillon vallja e Flamurit shoqeruar me pamje te keshtjelles. Vallja me litare ne natyre dhe eposi i kreshnikeve. Panorame e veriut te Shqiperise, male, lugina, shpella. Kenga epike e Ymer Ages. Kenge eposi per besen. 264,80m.

Panorame malesh. Kalaja e Gjirokastres, skena e festivalit, kenge luftarake. Panorame e Korçes me bore. Eli Fara duke kenduar kenge vaji. Kenge me çifteli nga Mirdita, valle e shpatave te shoqeruara me kenge. Kenga e kurbetit e kenduar nga Eli Fara. Njerzit ne kuaj duke u larguar nga vendi. Panorame e detit, perendim dielli. Kenga arbereshe “Moj e bukura more”. 231,40m.

Melodi me fyell. Kenge vaji, grupi kendon ne natyre. Pikture. Kenge nga grupi i Himares ne breg te detit dhe gurgullima e ujit. Valle e kenduar ne natyre, Kolonje. Kenge vaji, nje çift me veshje popullore. Valle e kenduar me motive korçare. Vallja e ylberit ne natyre e shoqeruar me çifteli e fyell dhe e kenduar. 244,80m.

Vallja e punes, vajzat e Devollit. Te huaj duke xhiruar festivalin. Valle e kenduar e vajzave dardhare. Melodi me fyell. Valle e kenduar me gra e burra, qethja e dheneve. Pamje nga dasma gjirokastrite. Kori i burrave ne dhome. Valle e Dropullit. Kenga e Enver Hoxhes nga grupi i Gjirokastres. Pamje te kalase se Gjirokastres nga avjoni. 180,50m.

Operator: Ibrahim Kasapi, Niko Treni, Pellumb Kallfa

Bashkëpunëtorë: Mira Mecule, Niko Shallo, Fahri Jukniu, Nikollaq Taja, Enver Kruja, Spiro Shituni

Shënime: Film per Festivalin Folklorik te Gjirokastres te 1990.
Regjia: Kujtim Gjonaj
Skenari: Agim Shehu, Kolec Traboini
Muzika: Mira Mecule, Nina Andoni
Producent: Kinostudio “Shqiperia e re”
Viti: 1988
Kohëzgjatja: 35 min.

(AQSHF)

_________________
Kinematografia Shqiptare qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Leave a Reply