(VIDEO) Filmi “Një amerikan me pushime”!

0
720

FILMI “NJE AMERIKAN ME PUSHIME”
Pjesa e 1-re

_______________________

Pjesa e 2-te (vazhdimi i filmit)

 

KINEMAJA BOTERORE KLASIKE | “NJE AMERIKAN ME PUSHIME”!
Filmi kishte një shpërndarje të larmishme ndërkombëtare: në Shtetet e Bashkuara u shfaq nga 31 janari 1947; në Suedi nga 30 mars 1948; në Mbretërinë e Bashkuar u shpërnda vetëm në vitin 1949. Në Itali u riprezantua më 16 tetor 2009 si pjesë e Festivalit Ndërkombëtar të Filmit në Romë.

Filmi portretizon një takim delikat sentimental mes një mësuesi italian dhe një ushtari amerikan, në sfondin e luftës, e cila po i afrohet fundit.

INTERPRETOJNE:
Valentina Cortese: Maria la maestrina
Leo Dale: Dick soldato americano
Paolo Stoppa: Augusto
Andrea Checchi: Roberto
Elli Parvo: Elena
Arturo Bragaglia: sacrestano
Adolfo Celi: Tom
Luciano Salce: ufficiale americano
Armando Furlai:
Giovanni Dolfini: don Giuseppe
Felice Minotti: padre di Roberto
Gino Baghetti: monsignor Caligaris
Achille Ponzi: Pietro

 

___________________________
Kinematografia Shqiptare nje faqe ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply